Chiller Cihazların Bakımları

Chiller Cihazlara Bakım Nasıl Yapılmaktadır
Chiller Cihazlara Bakım Nasıl Yapılmaktadır

CHİLLER cihazlara sezon başı ve  sezon sonu olmak üzere iki kere bakım yapılmaktadır. Bu bakımlar çalıştırılma ve son çalışma şeklinde olmalıdır. Bu servis, bakım ve yedek parça değişimi neticesinde chiller cihaz problemsiz bir şekilde çalıştırılabilir.

Chiller cihazların günlük, haftalık, aylık ve yıllık olmak üzere bakımları vardır. Her bakım periyodunda chiller cihazın farklı bir yönüne yoğunlaşılır ve buralarda sorunlar aranır. Eğer bir problem varsa da giderilir.

Örneğin günlük bakımda, günlük elektrik tüketimi bilgileri, aşırı gürültü ya da titreşime bakılır. Ayrıca, yoğuşturucu ve buharlaştırıcı kontrol edilir. Giriş ve çıkışlarındaki su sıcaklıkları not alınır, basınç farkı izlenir. Yağ seviyesi basıncı da mutlaka kontrol edilmelidir.

Chiller Bakımları Nasıl Yapılır?

Haftalık bakım sırasında kaçaklar aranır. Örneğin soğutucu akışkan kaçağı gibi. Yine yağ kontrol edilir ve rengindeki değişimler gözlemlenir. Kayış ve kavrama ayarları kontrol edilir, aksama varsa düzeltilir.

Aylık bakım biraz daha su devrelerine ve karter ısıtıcısına yoğunlaşılır. Su devrelerindeki filtreler kontrol edilir ve gerekli görülürse değiştirilir. Yine karter ısıtıcısının da durumuna bakılır.

Chiller Bakımları

Yıllık bakım detaylı bir servistir. Birçok elektriksel düzenek kontrol edilir. Pompalar ve motor elemanlarına bakılır. Kontrol elemanlarının kalibrasyonu yapılır ve chiller cihaz komple bir temizlikten geçirilir. Yağ filtresinin de mutlaka yıllık bakım sırasında değiştirilmesi gerekmektedir. Yıllık bakımın yanı sıra, 3 yılda bir olmak üzere yoğuşturucu ve buharlaştırıcı borulara eddy curret testi uygulanmalıdır.

Soğutma cihazlarınıza yaptıracağınız bakım ,cihazınızın ömrünün uzun olması sağlar. Düzenli bir şekilde yılda iki defa uygulandığı zaman cihazların arızalanmasının önüne geçilmesi için yüksek tedbir alınmış olur. Cihazınızın sorunsuz çalışması için periyodik bakımlarının yapılması gerekir, aksi durumda.

Performansı düşer.
Enerji sarfiyatı %30 artar.
Kompresörü düzensiz çalışacağından ömrü azalır. Kısa vadede maliyetlerin artmasına sebep olur.